Hagforsborna får vänta på Dollarstore – tvingas pausa etablering efter överklagan

Centrumhandlarna i Hagfors har överklagat Dollarstores etablering på orten. Nu tvingas snabbväxaren pausa processen i avvaktan på Mark- och miljödomstolens besked.
Text: Daniel Norman
Annons:

– Vi gör allt vi kan för att påskynda beslutet från Mark- och miljödomstolen så att etableringen kan återupptas så snart som möjligt, säger etableringschef Fredrik Holmström.

Market har tidigare berättat att centrumhandlarna i Hagfors är rädda att etableringen, som ligger externt, ska göra att det blir ännu mer tomt på gatorna i de centrala delarna.

Planen var att det nya varuhuset skulle öppna 20 juni. Nu försenas det alltså. Dollarstore uppskattar att processen kan ta upp till sex månader.

– Vi inväntar beslut och om allt går väl beräknas butiken kunna öppna efter sommaren, säger Thomas Hansen hos fastighetsägaren CT Development.

Etableringen kommer att generera 15 arbetstillfällen.

– Att erbjuda lågpris är ett sätt för oss att göra människors vardag lite bättre – det blir helt enkelt mer pengar kvar i plånboken och det är allt som räknas. Det vore synd om Hagforsborna inte får ta del av denna förmån, säger vd Bent Holm.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...