Grosvenor Europe köper Lidingö centrum: ”Vi ser stor potential i Stockholmsregionen”

Fastighetsförvaltaren Grosvenor Europe har förvärvat Lidingö centrum, vilket blir bolagets sjätte köpcentrum i Sverige. ”Förvärvet gör det möjligt för oss att fortsätta vårt fokuserade arbete med att utveckla köpcentrum i Norden”, säger Carl Strufve, Director Nordics på Grosvenor Europe.
Annons:
Text: Michael Sandsjö
Annons:

Lidingö centrum har en totalyta på 19 900 kvadratmeter, 42 hyresgäster med Coop, Systembolaget, H&M, Dressmann och Lindex som ankare.

– Sverige är en av de mest intressanta fastighetsmarknaderna i Europa och erbjuder fortsatt goda tillväxtutsikter. Vi ser stor potential i detaljhandelsledda köpcentrum i Stockholmsregionen med ett mixat utbud av service. Särskilt där det finns möjlighet att öka värdet genom en satsning på mat- och dryckesutbudet och fritidsaktiviteter eller genom bostadsutveckling i vissa fall, säger Carl Strufve, Director Nordics på Grosvenor Europe.

Lidingö centrum omfattar även kontor, ett gym, en polisstation, en vårdcentral och annan medicinsk service samt en tandläkarmottagning.

Sedan tidigare finns Skärholmens centrum, Burlöv center, Haninge centrum, Väsby centrum och Bålsta centrum i Grosvenors ägo.

Samma ämne:
Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...