Foto: Daniel Norman

Grannen flyttar – då kan Grand Samarkand utöka ytan: ”Efterfrågan”

Köpcentrumet Grand Samarkand i Växjö ska växa. Ägaren Eurocommercial har köpt grannfastigheten som ska ge plats för ytterligare butiker och restauranger.
Annons:
Text: Daniel Norman
Annons:

– Vi har totalt investerat närmare en miljard kronor i Grand Samarkand i förvärv och renoveringar. Köpcentrumet har varit fullt uthyrt sedan dag ett och efterfrågan från handeln om att etablera sig har hela tiden varit stor, säger fastighetschef Jonas Gustavsson till Smålandsposten.

Eurocommercial har under en längre tid letat möjligheter att bygga ut Grand Samarkand.

När grannen, Finnveden, flyttar till nya lokaler tar fastighetsbolaget över.  Fastigheten är 22 000 kvadratmeter stor.

– Nu har vi två år på oss, innan vi får tillträde till fastigheten, att rita och projektera för en utbyggnad. Finnvedens byggnader ska rivas och eventuellt bygger vi ett fristående hus. Ett alternativ är att bygga ut köpcentrumet österut, där det i dag är parkeringsplatser, säger Jonas Gustavsson.

Hans vision är att Grand Samarkand, när utbyggnaden är klar, ska rymma en till två större aktörer samt 10–15 mindre butiker och flera restauranger.

– Men vi vill även erbjuda våra besökare en nöjesupplevelse. Vi måste få folk att lämna tv-soffan och träffas i verkliga livet och vi tänker då på etableringar som gym, biograf, bowling och liknande saker, säger Jonas Gustavsson.

Samma ämne:
Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...