Granit flyttar lager söderut: ”Logistiskt ligger Hässleholm bra till”

Inredningskedjan Granit håller på att flytta sitt centrallager till Hässleholm. ”En klassiskt bra knutpunkt”, säger den nya terminalens gruppchef Richard Norlin.
Annons:
Text: Lars Welin
Annons:

Bergendahlsägda Granit flyttar nu sitt lager från Tumba söder om Stockholm till Hässleholm och samordnar det med koncernens övriga lagerverksamhet, rapporterar Norra Skåne.

Granits lager ska ligga i det som heter Terminal två och där görs nu pallställage och annat i ordning för expansionen. Bergendahls Food hyr sedan tidigare 10 000 kvadratmeter av byggnaden och det utökas nu till totalt 16 000 kvadratmeter. Det nya lagret ska vara i full drift i slutet av februari.

Tanken är att skapa synergieffekter med koncernens övriga verksamheter – och förbereda för fortsatt expansion. Granit har i dag 26 butiker, varav tio utomlands.

I en tidigare intervju i Market konstaterade vd Carl-Mikael Bergendahl att det finns en potential för ett 30-tal butiker i Tyskland, som kan bli kedjans största marknad på sikt.

– Logistiskt ligger Hässleholmbra till, både mot Europa men även mot Stockholm, säger Richard Norlin till tidningen.

I dagsläget finns 16 anställda vid Terminal två och när Granit-verksamheten kommer ska ytterligare sex personer rekryteras.

Granit startades 1997 och ingår i Bergendahlskoncernen sedan 2008.

Samma ämne:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...