Göteborgsklassiker tvingas att ge upp: ”Antal besökare har minskat hela tiden”

Klassiker modebutiken Gillblads i centrala Göteborg har försatts i konkurs. ”Dels är det näthandeln och dels är det trafiksituationen i Göteborg”, säger konkursförvaltaren Ulf Sahlin.
Annons:
Text: Daniel Norman
Annons:

I onsdags förra veckan lämnade ägaren till Gillblads själva in en ansökan om konkurs efter att butiken gått med förlust i flera år. Det rapporterar Göteborgs-Posten.   

– Konkursutredningen har inte börjat ännu. Men det som jag vet är att antalet besökare har minskat i butiken hela tiden sedan 2015, av olika anledningar. Dels är det näthandeln och dels är det trafiksituationen i Göteborg. Gillblads är inte den enda butiken som gått i konkurs eller får stänga i området, säger Ulf Sahlin, advokat på byrån Rosengrens, till tidningen.

Resultatet för 2019 finns inte tillgänligt. 2018 omsatte bolaget bakom butiken 13,1 miljoner kronor och gjorde en rörelseförlust på 2,1 miljoner kronor.

Butiken öppnades redan 1866. Nuvarande ägare, familjen Olsson, har haft den i sin äga sedan 1983. Sedan några år tillbaka bedrivs även e-handel.

Utförsäljning har inletts. Enligt tidningen berörs tio anställda av konkursen.

Samma ämne:
Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...