Foto: Susan Berzelius

Göteborgskedjan begär en av sina butiker i konkurs: ”Mitt i en coronakris”

Kajs, med fyra modebutiker på västkusten, försätter verksamheten i Allum i Partille i konkurs. Säsongen har varit besvärlig”, säger styrelseordförande Martin Johansson.
Annons:
Text: Daniel Norman
Annons:

Familjeföretaget Kajs har fyra modebutiker på västkusten. Nu har en av dem, den i Allum i Partille, begärts i konkurs.

– Vi är naturligtvis jätteledsna, men vi lever mitt i en coronakris, säsongen har varit besvärlig och så har vi en hyresvärd som vill höja hyran i stället för att arbeta med oss som hyresgäster, säger Martin Johansson till Göteborgs-Posten.

1957 la Kaj Axel Johansson grunden till det som senare blev Kajs när han öppnade en modebutik Övre Husargatan i Göteborg.

Verksamheten finns fortfarande kvar på samma gata men på annan adress. I dag har bolaget dessutom butiker i Kungsbacka, Frölunda Torg och i Allum i Partille.

Butiken i Allum öppnade 2006. Martin Johansson säger till Göteborgs-Posten att han inte vill kommentera konkursen ytterligare med hänsyn till övrig verksamhet.

– Vi har ju de tre andra företagen att tänka på som vi driver med stor omtanke och kärlek, och det tänker vi fortsätta att göra.

Konkursförvaltare Magnus Knape säger till tidningen att det är för tidigt i processen att prata om skulder, fordringsägare och så vidare.

– Spontant kan jag säga att det ser ut att vara ett välskött företag.

Just nu pågår utförsäljning i butiken.

Samma ämne:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...