Gordon Wu: ”Jag är övertygad om att JC klarar rekonstruktionen”

JC hotas av konkurs – men kinesiske ägaren Gordon Wu är fast övertygad om att driva kedjan vidare. ”Kärnaffären är sund men det krävs förändringar”, säger han exklusivt till Market.
Text: Kalle Östgren
Annons:

JC är i akut ekonomisk kris.

Modekedjan redovisade en rörelseförlust på drygt 100 miljoner kronor under 2015 och en rekonstruktion är nödvändig för att rädda bolaget från konkurs.

Men den kinesiske ägaren Gordon Wu, som köpte JC från RNB 2013, har inga planer på att ge upp.

– Det finns en underliggande kärnaffär som är sund och lönsam. Den motiverar fortsatt verksamhet, säger han till Market.

Hur ser du på möjligheterna att genomföra rekonstruktionen och driva JC vidare? 

– Jag är helt övertygad om att processen som startats kommer att kunna avslutas på ett framgångsrikt sätt.

– Ledningen har sjösatt en rad projekt som syftar till att öka effektiviteten och vi har börjat se positiva tecken, men  åtgärderna har ännu inte fullt växlat ut. Jag har förtroende för JC:s förmåga att med hårt, hängivet arbete och det stöd som behövs klara de nuvarande kriserna tillsammans med ägarna, medarbetarna och leverantörerna.

– Men vi behöver förändra och förbättra hur vi arbetar.

Efter förre vd:n Thomas Behrings avgång har Gordon Wu formellt tagit över som vd för JC, men när Wu inte befinner sig i Sverige fungerar finansdirektören Thomas Dunaker som tillförordnad vd.

Kommer du att fortsätta som vd, eller ska en ny vd rekryteras?
– Det är svåra tider och JC kräver mitt fulla engagemang, men jag har inga ambitioner att aspirera som permanent vd för JC. Jag har en stark ledningsgrupp och erfarna medarbetare. Vi kommer att söka nya talanger på de områden där vi behöver kompletterande kompetens för att göra bättre ifrån oss.

Hur vill du fortsätta utveckla JC?
– Till att börja med ligger vår vision “To become and remain as the No 1 Denim destination” i Norden fast. Inga förändringar där. Vi har bra butikslägen och fantastiskt kompetent personal i hela regionen, så inga förändringar där heller. Men vi behöver ge medarbetarna ny energi och motivation, säger Gordon Wu.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...