Göran Bille efter fina siffror under tredje kvartalet: ”Kappahl är tillbaka på banan”

Kappahl hade en stark avslutning på det tredje kvartalet i det brutna räkenskapsåret. Både försäljning och rörelseresultat förbättrades. ”Kappahl är tillbaka på banan”, säger tillförordnad vd Göran Bille.
Text: Andreas Dyrberg Skog
Annons:

Kappahl Q3

Nettoomsättning: 1 242 (1 217)
Rörelseresultat: 121 (119)
Nettoresultat: 94 (81)

Siffrorna är i miljoner kronor och avser det tredje kvartalet (mars-maj) i företagets brutna räkenskapsår. Förra årets resultat inom parantes. 

När Kappahls förre vd Danny Feltmann fick lämna företaget i början av juni berodde det inte på den svagare utvecklingen för bolaget under de föregående kvartalen. Tvärtom flaggade styrelsen för att utvecklingen hade vänt.

Det bekräftas också när Kappahl redovisar sin rapport för det tredje kvartalet (mars-maj) i det brutna räkenskapsåret.

Försäljningen steg med 2,1 procent till 1 242 miljoner kronor och rörelseresultatet förbättrades något till 121 miljoner kronor. I jämförbara butiker steg försäljningen med 2,7 procent.

– Försäljningen i kvartalet inleddes avvaktande men ökade gradvis. Attraktiva kampanjer och ett effektivt varuflöde har bidragit till mindre reaförsäljning och en god bruttomarginal. Vi är nöjda med ökade marknadsandelar i Norge och att verksamheten i Polen fortsätter bidra positivt i sin nya form, säger Göran Bille i en kommentar.

Det är Kappahls butiker i utlandet som gör att omsättningen lyfter. I Sverige stod däremot försäljningen stilla. Butikerna omsatte 705 miljoner kronor, samma belopp som motsvarande kvartal föregående år.

Efter fallande försäljning under första och andra kvartalet ser ledningen lyftet i det tredje kvartalet som en vändning.

– Med utvecklingen under tredje kvartalet ser vi att KappAhl är tillbaka på banan. Ett fortsatt attraktivt sortiment, väl koordinerade kampanjer och ett väl omhändertaget varuflöde kommer att leda till fortsatt god kvalitet i försäljningen, säger Göran Bille.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...