Google smäller fortfarande högst bland unga akademiker men Ikea flåsar dem i nacken

Google hamnar fortfarande när unga akademiker får ranka vilka tio arbetsgivare de tycker har högst anseende. Ikea tar ett rejält kliv upp på listan från förra året och Ica gör entré.
Text: Daniel Norman
Annons:

Topp tio-listan: 

  1. Google
  2. Ikea
  3. Spotify
  4. Tesla
  5. Microsoft
  6. Apple
  7. Dice
  8. Volvo
  9. Ica
  10. Tetrapak

Academic work har med hjälp av Kantar Sifo låtit 14 000 studenter och akademiker i Sveriges, som är i början av sin karriär, rangordna arbetsgivare i Sverige utifrån tre kriterier: övergripande rykte, upplevda framgång på marknaden och om de vill arbeta hos dem. 

Utifrån det har ett så  kallat Young professional attraction index tagits fram. 

Det här är fjärde året i rad som undersökningen genomförs och högst indextal får precis som förra året Google. 

På andra plats återfinns emellertid Ikea, som tar ett rejält kliv upp från förra årets sjundeplats. 

– Fantastiskt kul att de som är i början av sina karriärer tycker att Ikea är en attraktiv arbetsplats. Vår vision om att skapa en bättre vardag för de många människorna och vårt sätt att leda genom våra värderingar ger stort utrymme för personlig utveckling, innovation- och entreprenörskap samt gemenskap. Det tillsammans med att vi verkar både lokalt och globalt, tror jag kan vara anledning till denna fina placering, säger Ikea Sveriges talangchef Olof Sixten. 

Spotify rankas på tredje plats. I år har fler svenska företag letat sig in på topp tio-listan. Bland dem Ica på en nionde plats. 

Annons:

Analyser

Loading...