Foto: Daniel Norman

Gina Tricot ska spara 200 miljoner – säger upp personal och drar ned på timmar

Gina Tricot ska sänka kostnaderna och effektiviserar organisationen. 30 personer varslas om uppsägning samtidigt som butikspersonalen får ge ned i arbetstid.
Text: Daniel Norman
Annons:

– Hela modebranschen står inför stora utmaningar och tvingas ställa om snabbt. De senaste åren har vi ställt om stora delar av verksamheten och gjort stora framsteg digitalt samtidigt som vi optimerat våra butiker. Men vi kan inte luta oss tillbaka, utan framöver måste vi både gasa och bromsa samtidigt för att möta förändringarna på marknaden, säger vd Magnus Månsson i en kommentar.

Nu ska kostnaderna kapas med 200 miljoner kronor. Ett sparprogram ska genomföras fram till 2020 vilket innebär en optimering av butiksexponering och logistik men också att organisationen effektiviseras.

30 tjänster, framför allt vid huvudkontoret i Borås, varslas om uppsägning. Samtidigt kommer butikspersonalen att påverkas genom färre arbetstimmar.

Personalen är informerad, nu inleds fackliga förhandlingar.

– Det är ett tungt besked, men vi behöver ställa om och vidta åtgärder nu för att anpassa organisationen till hur dagens verklighet ser ut och för att klara de investeringar som vi behöver göra i framtiden, säger Magnus Månsson.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...