Gina Tricot lanserar återanvända plagg i ny kollektion: ”Modevärlden behöver bli mer hållbar”

Gina Tricot satsar på återanvändning av modeplagg genom sin första vintagekollektion, som lanseras i samarbete med Beyond Retro.
Annons:
Text: Marie Hillblom
Annons:

Vikten av hållbarhet lyfts av många fram som en av de viktigaste framtidsinstrumenten för framgång inom modebranschen. Gina Tricot säger att man tror starkt på second hand och vill bidra till minskad klimatpåverkan genom att erbjuda hållbart mode.

Under torsdagen släpper Gina Tricot sin första så kallade vintagekollektion i samarbete med Beyond Retro. Kollektionen med klänningar, blusar, denimplagg, byxor, läderkjolar och kimonos kommer att finnas i utvalda butiker i Norden.

– Modevärlden behöver bli mer hållbar, och ett bra sätt att skapa förändring är att öka återanvändningen av plagg som annars slängs i onödan. Det här samarbetet kan bli en chans för många att förstå hur kul det är att handla vintage, säger Steven Bethell, grundare av Beyond Retro.

Ginan Tricot har tidigare jobbar med hållbarhet genom cirkulärt mode i form av till exempel uthyrning av plagg och genom plagg tillverkade av tygrester.

Till hösten planerar Gina Tricot att släppa ytterligare en vintagekollektion.

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...