Foto: Shutterstock

Gina Tricot jublar efter ett rejält förbättrat resultat ”Stora omställningar”

Här är glädjebeskedet från Gina Tricot. Åtgärderna har gett resultat. ”Vi har förbättrat resultatet en bra bit under 2019”. Det avslöjar tillförordnad vd Joachim Modigh för Borås Tidning.
Annons:
Text: Daniel Norman
Annons:

Det var Gina Tricots tidigare vd Magnus Månsson som drog igång ett omfattande förändringsarbete för att vända den negativa trenden med röda resultatsiffror och minskad omsättning.

I augusti klev han av och ekonomichefen Joachim Modigh klev in i hans ställe, som tillförordnad vd.

– Jag gick rakt in i ett pågående kostnadsbesparingsprogram, bland annat med varsel, och vi har haft stora omställningar. Nu ser vi resultat av det, säger han till Borås Tidning.

– Vi gjorde ett litet plus 2018, och har förbättrat det resultatet en bra bit under 2019 – till ett rörelseresultat på över 100 miljoner kronor, fortsätter han.

Han säger till tidningen att det överträffar både mål och förväntningar.

– Vi har en tillväxt på huvudmarknaderna. Sedan så har vi breddat vår distribution, exempelvis genom Zalando. Vårt trendsortiment har träffat rätt. Allt det har spelat roll, ihop med de kostnadsanpassningar vi har gjort. Det här är något som vi åstadkommit butikerna och huvudkontoret gemensamt.

Joachim Modig berättar för tidningen att Gina Tricot fått en fin start på 2020.

– Jag ser att vi kommer att ha en fortsatt positiv utveckling. Vi har fått bra signaler under januari och februari. Man pratar ju om att den fysiska handeln tappar besökare, vilket är något som vi också har sett. Men den minskningen har bromsat in. Vi tror att vi kommer att kunna förbättra oss 2020 jämfört med 2019, säger Joachim Modigh. 

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...