Foto: Daniel Norman

Gina Tricot fortsätter att stänga butiker – lämnar citygalleria: ”Tråkigt”

Gina Tricot stänger i centrala Eskilstuna. Dålig lönsamhet ligger bakom beslutet. ”Vi kommer fortsatt ha närvaro i Tuna Park”, säger tillförordnade vd:n Joachim Modig.
Annons:
Text: Daniel Norman
Annons:

Förra året stängde Gina Tricot 16 butiker samtidigt som sex öppnade. Kedjan fortsätter att se över sin butiksmix.

Butikerna i Falun och Halmstad ska avvecklas. Nu står det klar att den i gallerian 21:an i centrala Eskilstuna stängs också.

– Vi har funnits på plats i Eskilstuna city i många år och det är såklart tråkigt att behöva ta beslutet att stänga denna butik, säger Joachim Modig till Eskilstuna-Kuriren.

Dålig lönsamhet är skälet till nedläggningen, enligt tidningen.

Kedjan lämnar emellertid inte orten helt.

– Vi kommer fortsätta att ha en närvaro i Tuna Park som är ett starkt köpcentrum där vi ser att våra kunder finns, säger Joachim Modig.

Samtidigt som flera av butikerna har det slitigt så växer kedjans e-handel. Det senaste året har tillväxten legat runt 30 procent.

– Gina Tricots strategi är att behålla sin position som ett ledande modeföretag med butiker och samtidigt öka takten i den digitala handeln. De senaste åren har vi ställt om stora delar av verksamheten samtidigt som vi optimerat våra butiker, säger Joachim Modig till Eskilstuna-Kuriren.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...