Gekås skakas av misstänkt våldtäkt på toalett: ”Vi kan inte följa efter våra kunder överallt”

En misstänkt våldtäkt mot ett barn på en av varuhusets toaletter skakar lågprisjätten Gekås, i Ullared. ”Det är förstås förskräckligt, men vi kan inte följa efter våra kunder överallt”, säger vd Boris Lennerhov, till Market.
Annons:
Text: Michael Sandsjö
Annons:

En tonårspojke från Falkenberg står åtalad, misstänkt för att ha våldtagit en 13-årig flicka på en toalett inne på lågprisvaruhuset Gekås i Ullared.

Enligt den stämningsansökan som har lämnats in till Varbergs tingsrätt ska den påstådda händelsen ha inträffat i september förra året.

Boris Lennerhov, vd på Gekås, menar att han inte känner till några detaljer i ärendet.

– Nej, vi hade ingen aning om det här. Vi har mer än femtio toaletter på våra 38 000 kvadratmeter, men vill inte ha kameror på de ytorna. Vi är måna om våra kunders integritet, säger Boris Lennerhov, till Market.

Förra året besökte 4,8 miljoner kunder lågprisjätten på Hallandsslätten.

Enligt Boris Lennerhov har varuhuset hög säkerhet. Ett femtontal Securitasvakter är engagerade på heltid och över de stora ytorna följer ett stort antal kameror det som sker i realtid.

Nyligen fick också Gekås rätt att låta montera fler än 80 kameror ovanför kassorna.

Men trots övervakningen går det inte, menar Boris Lennerhov, att ha total kontroll över den stora mängden människor som strömmar till Ullared.

– De allra flesta kommer ju till oss med ett ärligt uppsåt. De allra flesta sköter sig. Men vi har ett svinn på ungefär en procent varje år, vilket betyder 55 miljoner kronor i reda pengar. Hade vi inte haft den koll vi ändå har tror jag att det beloppet hade varit mycket högre.

Något så allvarligt som den misstänkta våldtäkten på toaletten har Boris Lennerhov inte varit med om under åren på Gekås.

–  Tack och lov, inte. Då har jag ändå varit här i tjugo år, säger Boris Lennerhov och fortsätter:

– Det händer att vi hittar tomma förpackningar på toaletterna och vi ertappar med jämna mellanrum personer som kommer ut med flera lager av stulna kläder på sig. Men, nej: Något så allvarligt som en våldtäkt har vi klarat oss ifrån.

Den misstänkte tonårspojken förnekar brott. I polisförhör har han uppgett att tjejen han stämt träff med hade uppgett att hon var över 15 år, men säger samtidigt att han inte minns något från den dagen.

Tonåringen är även misstänkt för två fall av olovlig körning samt ett olaga hot.

Samma ämne:
Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...