Foto: Pontus Edman/Shurtterstock

Gekås ledning förbjuder anställda att bära munskydd: ”Skulle snarare öka oron”

Oron för Coronaviruset har nått Gekås i Ullared. Då förbjuder lågprisjätten personalen från att använda munskydd. ”Vi tror att det skulle skapa ännu mer osäkerhet”, säger vd Boris Lennerhov, till Market.
Annons:
Text: Michael Sandsjö
Annons:

Ett par gånger i veckan uppdaterar Gekås i Ullared företagets intranät med nyheter från varuhusgolvet.

Just nu dominerar frågor om Coronaviruset.

Ett ärende sticker ut: Anställda vill använda munskydd – men stoppas av ledningen.

– Vi tror att det snarare skulle öka oron både för andra anställda och för våra kunder. Det skulle kunna bli väldiga spekulationer om vem som har varit var och andra nervösa funderingar, säger vd Boris Lennerhov, till Market.

Med över två tusen anställda, miljoner kunder och en stor del av varuförsörjningen från Kina har Gekås flera kopplingar till det högaktuella viruset.

Boris Lennerhov förväntar sig flera effekter på verksamheten framöver.

– Under januari och februari ökade vi försäljningen med 18 procent jämfört med samma period ifjol. Med tanke på nyhetsläget tror jag inte att mars kommer att bli lika bra, säger Boris Lennerhov.

– Situationen är inte jättelätt att överblicka, men vi räknar som sagt med att det här kommer att få konsekvenser för oss. Vi har redan börjat se oss om efter leverantörer i Europa, eftersom det med stor sannolikhet kommer att bli bekymmersamt att frakta från Kina ett tag framöver, fortsätter Boris Lennerhov.

Samma ämne:
Annons:

Nyheter

Annons:
Annons:

Analyser

Loading...