Gants marknadschef en blivande makthavare –listas bland framtida ledare

Varje år listar Ledarna Framtidens kvinnliga ledare. Med på årets lista finns Eleonore Säll, global marknadschef för Gant. ”Jättekul, även om jag längtar till tiden då vi inte behöver en lista för kvinnliga ledare”, säger hon.
Text: Daniel Norman
Annons:

För tolfte året i rad rankar Ledarna Framtidens kvinnliga ledare. Listan toppas av Ishtar Touailat på Tieoto data-driven business. 

På plats 29 på heta listan återfinns Eleonore Säll. 

– Jättekul, även om jag längtar till tiden då vi inte behöver en lista för kvinnliga ledare utan att det är lika naturligt för dem att vara representerade på alla listor, säger hon till Market. 

Identifierar du dig själv som en ledare? 
– Mer som ledare än som chef i alla fall. Jag har inga problem att vara modig, fatta beslut eller driva förändringsarbete och stå för mina värderingar, vilket jag tycker är bra om du är chef. Annars ser jag mig hellre som del i teamet och försöker få alla att känna sig inspirerade och ta ägandeskap över och sitt arbete och hur det bidrar till bolaget.

Innan hon kom till Gant var Eleonore Säll marknadschef för JC. Före det jobbade hon på kommunikationsavdelningen för Handelshögskolan och på en start-up inom möbeldesign. 

– Jag har arbetat sen jag var väldigt ung så det har blivit många branscher och olika arbeten, säger hon. 

Vad har du själv för ambitioner med ditt ledarskap?
– Att få individer i mitt team att växa så att vi tillsammans kan göra grymma saker.  Sedan vill jag självklart lära mig så mycket jag kan själv, av alla runt omkring mig i bolaget och de jag träffar i mitt arbetsliv. 

Längre ner på listan finns fler kvinnor verksamma inom detaljhandeln, bland annat Indiskas vd Karin Lindahl och Louise Bergqvist hos Unibail Rodamco. 

 

Annons:
Annons:

Analyser

Loading...