Gamestop stänger butikerna i Sverige under 2020 – omgående effekter i julhandeln

Gamestop bekräftar nu att de fysiska butikerna i Sverige kommer att stängas successivt under 2020. Informationen lämnas i ett meddelande på bolagets hemsida.
Annons:
Text: Marie Hillblom
Annons:

I början av november rapporterade media om att spelkedjan Gamestop var på väg att montera ner sitt fysiska butiksnät i Sverige. Ökande e-handel uppgavs vara en förklaring.

Enligt det senaste årsbokslutet hade Gamestop en omsättning på 366 miljoner kronor. Rörelseresultatet slutade på minus 1,6 miljoner kronor. Året innan var rörelseresultatet positivt.

Redan i september rapporterade Tekniksmart.se att Gamestop går med rekordförlust och kommer att stänga 200 butiker världen över i ett första skede och sedan ännu fler inom 12 till 24 månader.

Ingen av de butiker som Market talat med har velat kommentera uppgifterna. Men på torsdagseftermiddagen gick Gamestop alltså ut på sin hemsida och toppade med meddelandet om verksamhetens framtid. Här står det klart att Gamestop stänger ner i Sverige under 2020. Antalet arbetsställen är i dag 48.

Butikerna kommer att stänga successivt, exakt datum om stängning för respektive butik kommer att göras tillgängligt i butiker och online. Kedjan uppger att hemsida och onlinetjänster kommer att fortsätta vara tillgängliga till dess att sista butiken stänger. Gamestops kunder kommer att bli varse förändringar redan i julhandeln eftersom kedjan nu upphör att utfärda presentkort.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...