Foto: Foto: Daniel Norman

Game är med i spelet igen

Med en stentuff sparplan, ett stängt land och breddat sortiment är Game på rätt väg. ”Årets omsättning ökar tvåsiffrigt”, säger operative chefen Rikard Govenius.
Text: Kalle Östgren
Annons:

Positivt internationellt

• Game-koncernen redovisar en försäljningsökning på 30 procent under det senaste verksamhetsåret.

• Försäljningen har bland annat drivits av kedjans investeringar i nya, digitala säljkanaler via mobilappar och e-handel tillsammans med betalkanalen Game Wallet, rapporterar Retail Gazette.

Under 2012 trodde många att det var game over. Det brittiska moderbolaget gick i konkurs och Games framtid i Sverige stod och vägde.

Efter att Nordic Games Holding AB köpte Game i Skandinavien drogs en en stentuff turnaroundplan igång.

Cirka 25 olönsamma butiker och ett helt land – Danmark – har stängts.

Kedjans huvudkontor i Stockholm har bantats till hälften.

Samtidigt har Games sortiment breddats för att väga upp den vikande försäljningen av fysiska spel, ett tufft segment som allt mer tas över av nedladdningar via nätet.

I dag driver Game 36 butiker i Sverige och sju i Norge.

Stålbadet har gett resultat.

– Under året har omsättningen ökat tvåsiffrigt, säger Rikard Govenius, operations manager i Skandinavien.

Vad ligger bakom er omsättningsökning?
– Att vi breddat sortimentet och hela tiden testar nya produktgrupper. Bland annat går retro, med äldre spel och konsoler som Super-Nintendo, merchandising och godis och läsk för gamers bra. Vår retrosatsning lockar också nya, lite äldre, kunder. Det är viktigt att hela tiden testa nytt, ingen enskild produktgrupp kan uppväga tappet från spelmarknaden.

Riskerar inte varumärket Game att bli otydligt?
– Absolut, risken finns, det är en av våra viktigaste utmaningar. Det är därför det är så viktigt att alla produkter passar in i sammanhanget och känns relevanta.

Hur ser du på den närmaste framtiden?
– Det ser bra ut. Under det senaste året har Playstation 4 drivit försäljning och i september lanseras Xbox One. Många bra speltitlar är på gång. Vi har en resa kvar, men det ser positivt ut, kan bli en riktigt bra höst och julhandel.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...