Första obemannade Lifvs-butiken har öppnat: ”Fantastiskt stort intresse”

I förra veckan öppnade Lifvs Scandinavia sin första pilotbutik i Bålsta väster om Stockholm. Butiken ligger strax utanför samhället i ett nytt villaområde som hittills saknat alla former av närservice. Och butiken verkar ha hamnat rätt, vd Bea Garcia konstaterar att de först dagarna inneburit ett ”enormt tryck”.
Text: Lars Welin
Annons:

Butiken smög igång på tisdagen i förra veckan. Det växande småhusområdet Frösundavik vid Mälaren strax utanför Bålsta verkar gått man ur huse för att syna – och handla – i den nya obemannade butiken.

– Det var över förväntan, så fantastiskt stort intresse och trycket på vår lilla butik är enormt. Alla tycker att det är roligt och enkelt att handla via appen och enbart med telefonen. De flesta blir förvånade när de kommer in och inser att här kan man ju handla allt till middagen. Butiken har över 500 olika produkter, allt från färsk kyckling och grönsaker till tacomiddagen och ingredienser till bullbaket, säger Bea Garcia till Market.

Lifvs Scandinavia etablerades förra året med målet att skapa en kedja av obemannade butiker, i glesbygd, i stadsdelar och i områden som saknar en traditionell butik.

I en tidigare intervju talade ledningen just att starta de första butikerna i närheten av Stockholm för att kunna testa konceptet i praktiken innan det rullas ut.

Kundera får tillträde till butiken och genomför sitt köp med en speciell app. Butikerna finns i två standardiserade storlekar på 25 respektive 33 kvadratmeter. De byggs som flyttbara moduler och behöver endast ett eluttag för att fungera.

Med tillfälliga bygglov blir även etableringsprocessen avsevärt kortare jämfört med en traditionell butik. Lifvs Scandinavia har som mål att etablera 200 butiker inom en treårsperiod.

Hur har vägen varit fram till öppningen?
– Det har gått enligt plan, med ett par utmaningar på vägen som det alltid är oavsett vilken nyetablering man ska göra.

Hur går arbetet framåt med projektet nu?
– Mycket bra och snabbt, framhåller Bea Garcia.

När blir det dags för butik nummer två?
– Det blir under maj månad.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...