Foto: Martina Wahlberg

Först ut inom Ikea med att skippa kontanter: ”Absolut majoritet väljer andra betalsätt”

Ikea i Valbo skippar kontanterna – som först i världen inom den blågula heminredningsjätten. ”Vi frågar våra kunder hela tiden vad de tycker och tänker. När en absolut majoritet väljer andra betalsätt än kontanter väljer vi att testa det här”, säger Patric Burstein, ansvarig för kundupplevelsen på Ikea i Valbo, till GD.
Text: Daniel Norman
Annons:

Det är från och med den 1 oktober fram till årsskiftet som Ikea-varuhuset i Valbo helt väljer att ta bort kontanthanteringen.

– Gävle är representativt för Sverige och en bra marknad att testa på. Dessutom finns ett stort engagemang bland medarbetarna här och vi har gjort många kundundersökningar, säger Patric Burstein.

För GD.se berättar Patric Burstein att ambitionen med att stoppa kontanthanteringen att frigöra tid för personalen. Tid som de istället kan lägga på att hjälpa kunderna.

En annan stor anledning är att risken för rån och bedrägerier förväntas minska i och med att sedlar och mynt inte längre finns tillgängligt i kassorna.

– Det här är ett steg mot att leda en hållbar detaljhandelsutveckling i Sverige. Kundernas beteende och önskemål förändras ständigt och vi vill överträffa deras förväntningar på Ikea, smidiga betallösningar är en del i det, säger Peter Nilsson, Customer Experience Manager, Ikea Sverige.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...