Förre Woody-vd:n ska hjälpa ledarlösa ÖoB: ”Han passar ypperligt”

ÖoB är på jakt efter ny vd. ”Vi hoppas bli klara under hösten”, säger Runsvengruppens Oskar Svensson, som blivit arbetande styrelseordförande i väntan på en lösning. Klart är nu att tidigare Woody-vd:n Fredrik Johanson kliver in som tillfällig kommersiell chef.
Annons:
Text: Marie Hillblom
Annons:

I början av juni valde Fredrik Söderberg att kliva av sitt uppdrag som vd för ÖoB. Uppdraget hade blivit för utmanande och krävande, meddelade han i samband med beskedet.

Jakten på en ny vd inleddes omgående.

– Nu är vi mitt i rekryteringsprocessen, säger Oskar Svensson.

Rekryteringsjobbet görs av Novare Executive Search, som är ett av Sveriges största företag inom chefsrekrytering. Viljan är att ha en vd klar under hösten.

– Jag tror och hoppas att det är ett attraktivt uppdrag, säger Oskar Svensson och förklarar att ÖoB:s ledning vill ha en beprövad och duktig ledare på vd-posten, en person med gedigen kunskap inom retail, och någon som kan genomföra den strategiska plan som bolaget har och kommer att ha.

Oskar Svensson tillägger att partnerskapet med norska Europris ger en ny spännande dimension till uppdraget.

– Naturligtvis kommer vi att se över den strategiska planen när vi byter vd, men mycket är en utstakad väg sedan år tillbaka. Det finns en klar och tydlig inriktning för att ta vår business framåt, säger Oskar Svensson och lyfter fram ett starkt fokus på ökad lönsamhet, att vidareutveckla ÖoB:s position på marknaden genom att vässa kunderbjudandet, och att fortsätta bolagets kostnadsreduktioner.

– Det handlar om att effektivisera alla processer.

Under sommaren tappade ÖoB även sin kommersiella chef Meta Persdotter, som blir ny vd för Coop Mitt.

Vem leder ÖoB nu?
– Bolaget leds av mig i dag, som arbetande styrelseordförande, säger Oskar Svensson

Han har tidigare varit vd i bolaget och hans morfar, Rune Svensson, var den som lade grundade till det hela för 71 år sedan genom sin lanthandel.

Men Runsvengruppen har nu gjort klart med en interimlösning på posten som kommersiell chef.

Det är Fredrik Johanson som efterträder Meta Persdotter tills dess att en ny vd kliver in. I steg två kommer en permanent kommersiell chef anställas.

Fredrik Johanson har suttit på vd-stolen i Woody i två år, men meddelade i början av 2019 att han skulle lämna det uppdraget. På sitt cv har han också uppdrag från Coop och Intersport.

– Jag är mycket glad över den här rekryteringen. Jag tror han kommer att passa ypperligt, säger Oskar Svensson.

Annons:
Annons:

Analyser

Loading...