Förre Sverigechefen talar ut: Därför lämnade jag XXL efter 17 år i bolaget

I slutet av februari i år lämnade Janicke Blomsnes jobbet som Sverigechef för den norska sportjätten XXL. Efter 17 år i bolaget tog energin slut. ”Jag var inte jättemotiverad på slutet . Det är inte rättvist mot mina kollegor och då är det bättre att hoppa av”, säger Janicke Blomsnes till Market.
Annons:
Text: Michael Sandsjö
Annons:

2019 har varit de stora händelsernas år för den norska sportjätten XXL. Och majoriteten av rubrikerna, de har haft koppling till den svenska verksamheten.

En stor förändring skedde i slutet av februari, då Janicke Blomsnes valde att lämna posten som Sverigechef.

17 år inom bolaget fick räcka.

Nu berättar hon för Market om vad som fick henne att ta beslutet.

– Jag kände mig inte lika motiverad som jag hade varit tidigare. Kraften var inte riktigt där, säger Janicke Blomsnes som valde att säga upp sig.

– Det var jobbigt att lämna så goda och duktiga kollegor, men det var rätt beslut. Tiden var inne för att gå vidare och hitta på något annat, fortsätter hon.

Har du kommit fram till vad?
– Inte konkret, men jag vill tillbaka till en liknande position. Om det blir inom retailbranschen eller någon annan bransch vet jag inte. Jag har en plan för att utveckla min kompetens och sedan är jag öppen för förslag. Men det kan lika gärna bli styrelseuppdrag om rätt bolag dyker upp.

Coaching och ledarskap ligger Janicke Blomsnes nära hjärtat. Under flera år var hon med och byggde upp kulturen på XXL. En kultur som har ifrågasatts kraftigt den senaste tiden.

– Det som har hänt är fruktansvärt tråkigt. XXL har aldrig lärt upp ledare till att driva bestraffning av anställda. Det är ju vansinnigt att tro att det handlar om en medveten kultur, säger Janicke Blomsnes.

Hur tror du att det som hänt har påverkat XXL och varumärket? Nu står bolaget utan Sverige-vd igen?
– Det är så klart inte bra, men samtidigt vet jag att huvudkontoret i Sverige och varuhusen är rätt självgående. Det finns mycket kompetens och driv och de kommer att hantera det bra. Men,  såklart, medarbetarna förtjänar ju stabilitet efter det som har varit.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...