Förre Cervera-vd:n har fått nytt jobb: ”En bra lösning för bägge parter”

Cerveras förre vd Johan Junehed har klivit in i rollen som försäljningschef för Akademibokhandeln. ”Kul att få lära känna en ny bransch”, säger han till Market.
Text: Daniel Norman
Annons:

I början av mars lämnade Johan Junehed jobbet som vd för Cervera, då hade han jobbat inom kedjan sedan 2011 och varit vd sedan 2015.

I juni fick han ett nytt uppdrag när han klev in som tillförordnad försäljningschef för Akademibokhandeln.

– Då jag var tillgänglig för nya uppdrag och Maria Edsman (vd för Akademibokhandeln red. anm.) hade behov av att få in någon snabbt som ersättare på försäljningschefsrollen så var det en bra lösning för bägge parter, säger han.

Vad var det som lockade dig att ta dig an den här utmaningen?
– Det är kul att få lära känna en ny bransch, nytt bolag och nya människor. Akademibokhandeln är ett starkt varumärke och har en bra företagskultur med värdeord som känns relevanta för min del, säger Johan Junehed och fortsätter:

– Försäljning och framför allt kundmötet och kundupplevelsen är något jag brinner starkt för och att få möjligheten att jobba med denna fråga mer renodlat är en jättekul möjlighet.

Uppdraget är som sagt var tidsbegränsat.

Johan Junehed ser flera likheter med sitt tidigare uppdrag som vd för Cervera.

– Det är detaljhandelndet handlar om och därmed att få många människor att leverera en stark positiv upplevelse för de gäster som kliver innanför våra fysiska eller digitala dörrar varje dag. Att ha kunden i fokus är lika viktigt i båda branscherna och ska vara högst på agendan i båda företagen. 

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...