Foto: Foto: Agneta Renmark

Förpackningsfria Gram växer i nya lokaler och funderar på franchise

Butiken Gram – som säljer allt i lösvikt – har i sommar flyttat till nya större lokaler i centrala Malmö. ”Det går redan mycket bättre”, säger grundaren Rowan Drury som nu funderar på franchise.
Text: Lars Welin
Annons:

Gram öppnade för knappt ett år sedan i Malmös nya saluhall vid Västra hamnen. Konceptet bygger på principen ”noll avfall” och inga varor säljs i traditionella förpackningar.

Kunderna erbjuds att handla i egna förpackningar eller i påsar och burkar som kan köpas i butiken. Men ytan i saluhallen var liten och i somras gick flyttlasset till en större lokal vid S:t Knuts torg på Möllevången. 

– Det var lite svårt i saluhallen eftersom det mest är restauranger där. Många går dit för att äta och då handlar man inte. Dessutom bor det inte så många människor i närheten, säger Rowan Drury till Market.

Flytten har gett effekt.

– Det går redan mycket bättre, trots att det är sommar. Vi har också utökat sortimentet och fått in färskvaror som frukt och grönt, mjölk och ägg.

Lokalproducerat och småskaligt är det som gäller för Gram. Butiken erbjuder nu exempelvis halloumi och hälsodrycken kombucha som är tillverkat i Malmö. Mjölk och kombucha säljs i givetvis i returflaskor.

– Vi utvecklas med våra leverantörer och då hittar vi också lösningar utan traditionella förpackningar, säger Rowan Drury.

Har du tankar på fler Gram-butiker?
– Många är intresserade av konceptet och hör av sig, så det kanske kan bli fler butiker framöver. Jag funderar också på franchise, som kan vara en lösning.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...