Fordringsägarna slöt upp bakom Intersport – kedjan har tagit sig genom krisen

Intersport överlevde rekonstruktionen. Borgenärerna har sagt ja till kedjans ackordsförslag. ” Jag vill rikta ett stort tack till alla fordringsägare som stöttat oss med en nästintill total uppslutning”, säger vd Marcus Wibergh.
Annons:
Text: Daniel Norman
Annons:

Intersport har fått ja av fordringsägarna. Därmed kan dotterbolagen Intersport AB, I-Sport Retail AB och Löplabbetgruppen AB snart lämna rekonstruktionen. Beslutet väntas vinna laga kraft innan oktobers utgång.

– Jag vill rikta ett stort tack till alla fordringsägare som stöttat oss med en nästintill total uppslutning kring ackordsförslaget. Vi ser fram emot att fortsätta utveckla samarbetet framöver, säger Marcus Wibergh i en kommentar.

Han passar också på att hylla medarbetarna för deras arbete under den tuffa perioden.

– Jag vill verkligen tacka alla medarbetare som slutit upp bakom rekonstruktionen från första dagen. Utan deras mod och engagemang hade detta inte varit möjlig.

Rekonstruktören Nils Åberg, på advokatfirman Carler, säger att han aldrig tvivlat på att Intersport skulle klara av processen.

– Bolaget har i grunden en god affärsverksamhet och det är med glädje jag kan konstatera att rekonstruktionen nu kan avslutas framgångsrikt, säger han.

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...