För dyrt med kasse – då kan kunden låna i stället: ”De allra flesta kommer tillbaka”

Handlat och glömt att ta med egen påse till butiken? På Fjällsport i Göteborg är det inga problem. Här får kunderna låna en kasse i stadig textil för att få med sig sina varor på ett värdigt sätt – utan vare sig plast eller andra engångsmaterial.
Text: Agneta Renmark
Annons:

Fjällsport i Göteborg är en av få fristående aktörer inom sport och vildmark.

I den välbesökta butiken på Magasinsgatan i Göteborg finns det mesta inom alpint, klättring och trekking, med varumärken som Patagonia och Klättermusen.

– Vi säljer bara produkter från leverantörer som vi själva kan tänka oss att använda. Vi vet att deras produkter håller en hög kvalitet och att alla garantier efterlevs, säger butikssäljaren Martin Argus.

Och kvalitet gäller även för era påsar?
– Vi bestämde oss för att plocka bort alla plastpåsar tidigt i höstas och ersätta dem med rejäla tygkassar. Sedan tog det betydligt längre tid än vi planerat för att bli av med hela lagret. Våra kunder är ganska medvetna och har ofta med sig egna påsar – eller ryggsäckar – att handla i.

Kassarna är märkta ”lånekasse” för att kunden ska komma ihåg att lämna tillbaka dem.

Men tygkassar är ju ganska dyrt…?
– Ja, därför tar vi 99 kronor för våra tygkassar, men så är de verkligen bra och snygga också. Och vill man inte köpa kan man få låna en kasse i stället. Den är precis likadan med den skillnaden att det står ”lånekasse” tryckt på påsen.

Så om man inte lämnar tillbaks den får man gå på stan och skämmas?
– Haha, exakt! De allra flesta kommer faktiskt tillbaka med sina kassar. Ibland tar det en dag, ibland tar det ett par månader. Vi har 400 kassar i omlopp och än så länge räcker de till.

Annons:
Annons:

Analyser

Loading...