Följ Amazons haussade pressträff: Molntjänsterna har öppnat

Klockan 9.30 startar Amazon Web Services pressträff i Stockholm. Market är givetvis på plats för att direktrapportera – flödet följer du här.
Text: Andreas Dyrberg Skog
Annons:

10.08 Vi avslutar nu direktrapporten från Amazon Web Services huvudkontor på Kungsgatan i Stockholm. Tack för att du följde rapporteringen.

10.04 Presskonferensen är avslutad. Martin Ljungström tar ordet och öppnar för frågor – det är dödstyst i lokalen. Han berättar att det finns möjlighet till enskilda intervjuer. Hela presskonferensen handlade om Amazon Web Services verksamhet. Retail nämndes inte med ett ord – annat än ett skämtsamt uttalande från Guido Bartels: ”Vi kommer från Amazon Web Services och inte Amazon – skönt att ni sitter kvar.”

10.00 Guido Bartels fortsätter med att berätta om ”Hackathon for good”. De  kommer att bjuda in webutvecklare från hela Norden och jobba med frågor som är viktigta för Håll Sverige Rent. Amazon Web Services kommer också att bidra med sin kompetens.

09.57 Det är med andra ord inga representanter för detaljhandeln på plats hos Amazon i dag. Scania berättar att de har jobbat 4-5 år med molnet och beslutat att gå ”cloud first”, vilket innebär att allt först testas i molnet. Guido Bartels berättar om norska finansföretaget D&B som är en av kunderna till AWS. ”Vi ger ett skalbart sätt att minska kostnader.”

09.52 Med vid podiet finns också representanter för Scania och Håll Sverige Rent, som ännu inte har presenterats.

09.50 Eric Morales, head of startup and venture capital business development i Norden, Baltikum och Benelux, tar över och betonar företagets säkerhetstänkande och hyllar den svenska startupscenen. ”Visste när vi investerade här att vi ville vara en del av startupscenen och hjälpa nordiska startups att växa globalt.”

09.45 Guido Bartels, managing director Nordics and Baltics, på Amazon Web Services berättar mer om de tre datacentralerna i Katrineholm, Västerås och Eskilstuna, som nu formellt är öppna.  "Molnet är närvarande i allt vi gör. Vi kommer att fortsätta expandera i Norden", säger Guido Bartels.

09.38 De två nyheterna:

  • Amazon har öppnat sina molntjänster i AWS Europe Stockholm Region.
  • Amazon We Services kommer att hålla ett "Hackathon". Amazon jobbar med NGO:s och välgörenhetsorganisationer för att hitta lösningar på samhällsfrågor med hjälpt av hackathons. Kommer att ske i början av 2019 samarbete med Håll Sverige Rent.

09.34 Nedräkningen har nått nollpunkten och nästan på sekunden tågar Amazons representanter in i lokalen och börjar rigga teknisk utrustning.

09.30 Klockan har slagit 09.30, men det är ännu tomt vid podiet. Martin Ljungström, pressansvarig, lovar att inom kort "upplysa om tågordningen". 

09.23 Informationen om Amazons pressträff började spridas redan i går, men det var först nu på morgonen som de officiellt bjöd in media till huvudkontoret.

09.16 Välkomna till Markets liverapportering från Amazons presskonferens på huvudkontoret på Kungsgatan i centrala Stockholm. Omkring 20 reportrar är på plats hittills. Det råder tyst förväntan. Amazons representanter, med undantag för presskontakten Martin Ljungström, syns inte till och podiet domineras av en svart skärm med en klocka som räknar ner och ser ut att nå 00.00 vid klockan 09.34.

NEDRÄKNINGEN HAR BÖRJAT. Frågan är vilket besked som kommer när klockan når till noll.

Klockan 08.14 kallade Amazon Web Services till en pressträff i sina lokaler på Kungsgatan 49 i Stockholm. Pressträffen börjar klockan 9.30. Market har flera reportrar på plats för att bevaka pressträffen.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...