Flygande start för nykomlingen i Mölndal: ”Konceptet helt rätt”

Mölndal galleria fick en flygande start. De första tre månaderna hade gallerian 1,1 miljoner besökare. ”Försäljningen har på kort tid utvecklats väl”, säger ägaren Citycons affärsområdeschef Martin Kjellman.
Text: Daniel Norman
Annons:

Mölndal galleria öppnade i slutet av september förra året.

Under de tre månader som återstod av 2018 hade nykomlingen 1,1 miljoner besökare och en försäljning på 242 miljoner kronor.

– Vi är väldigt nöjda hittills. Försäljningen har på kort tid utvecklats väl vilket visar att det kommersiella konceptet är helt rätt för denna plats, säger Martin Kjellman.

De närmaste tio åren ska drygt 6 000 bostäder och arbetsplatser på en yta av 130 000 kvadratmeter byggas i området.

– Vi ser fram emot den kommande utvecklingen. Med alla projekt som pågår just nu kommer Mölndal att bli en ännu mer fantastisk plats, säger Martin Kjellman.

Citycon äger och driver även Stenungstorg centrum. Där växte försäljningen med tre procent till 736 miljoner kronor. Antalet besökare var 3,3 miljoner.

– Resultatet visar att centrumet har en stark ställning som en välfungerande handels- och mötesplats. Den planerade förtätningen kring torget med bostäder och handel kommer att stärka centrumets attraktionskraft ytterligare, säger Martin Kjellman.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...