Foto: Foto: Håkan Andersson

Flera handelsföretag med i toppen när de anställda utser Sveriges bästa arbetsgivare

Handeln dominerar när medarbetarna rankar Sveriges bästa arbetsgivare. Tre av de fem främsta företagen hör hemma i branschen.
Annons:
Text: Andreas Dyrberg Skog
Annons:

Sveriges bästa arbetsgivare

1. Grant Thornton

2. Preem

3. Midroc

4. Sabis

5. Ikea

Källa: Universum, Sveriges Bästa Arbetsgivare 2017, kategori Stora arbetsgivare

Det är Universum som i sin årliga undersökning ”Sveriges bästa arbetsgivare” har låtit 24 000 anställda bedöma sina arbetsgivare på områdena faktorerna intern identitet, nöjdhet och lojalitet.

Resultatet är smickrande för detaljhandeln. Branschen har tre företag med bland de fem bästa i kategorin stora arbetsgivare.

Preem placerar sig på andra plats, efter Grant Thornton.

– Vi har under de senaste två åren arbetat fokuserat med vårt employer brand både internt och externt. Jag är övertygad om att det är kombinationen av detta samt arbetet med vår kultur och våra värderingar som nu ger resultat, säger Christian Bjerdén, HR-direktör på Preem.

Sabis, som bland annat driver Sabis Fältöversten samt fyra Hemköp-butiker, rankas som den fjärde bästa arbetsgivaren i undersökningen.

– Det som genomsyrar vår kultur på Sabis är glädje. Det går som en röd tråd i allt vi gör, från vårt kundlöfte till vårt arbetsmiljöarbete. Vi har under senare år fått väldigt höga betyg i våra medarbetarundersökningar, men att få en benchmark som Universum gör oss väldigt stolta och taggade att fortsätta vårt arbete, säger Ingalill Szabela, HR-chef på Sabis.

Ikea kommer på femte plats i undersökningen och H&M hamnar på 15:e plats.

Annons:
Annons:

Analyser

Loading...