Femte ägarbytet på tolv år – Gävles stora citygalleria såld för 765 miljoner kronor

Gallerian Nian i centrala Gävle får en ny ägare igen. CBRE Global Investors, som äger externa Valbo köpcentrum, tar över. ”Inga planer på förändring”, säger nya ägaren.
Text: Daniel Norman

Nordic Retail Fund säljer Gallerian Nian till CBRE Global Investors. 

Priset landar på 765 miljoner kronor.  

– Vi tycker att den passar väl in i vår nordiska portfölj och den är stabil. Den har en bra hyresgäststruktur, har en bra mix av hyresgäster och är också väl positionerad i den lokala marknaden. Den passar väl in i vår förvaltningsstrategi, säger Andreas Norberg, vd för CBRE Global Investors i Norden, till Arbetarbladet. 

Ytan uppgår till 21 155 kvadratmeter och bland hyresgästerna finns H&M, Systembolaget, SF Bio, Coop och Clas Ohlson. 2016 omsatte verksamheten 500 miljoner kronor. 

Gallerian är ett tidigare Domus-varuhus som bygges 1973. Från 1990-talet och framåt har byggnaden utvecklats till det den är i dag. Coop Mitt har fortfarande en stor matbutik där. 

– Vi kommer att fortsätta förvalta den på ett liknande sätt som tidigare. Det finns inga planer på några större förändringar för gallerian utan vi tycker att tidigare ägaren har gjort ett bra jobb och vi avser att fortsätta förvalta den på ett bra sätt, säger Andreas Norberg. 

CBRE Global Investors är gallerians femte ägare på tolv år. Bland annat ägdes den av bröderna Boultbee under en period. 

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...