Fältöversten lyser upp vardagen med ljusterapi

Förvisso går vi mot ljusare tider. Men för att underlätta resan vill Fältöversten ge besökarna lite extra energi mitt i mörka januari – med ljusterapilampor. ”Jag tror att folk går därifrån med ett leende”, säger Martina Kirs-Lindblom, marknadsansvarig på Fältöversten.
Text: Mikael Sydner
Annons:

Saknar du solen? Du vet den där ljusa grejen som i bästa fall lyser några timmar per dag.

Då kanske ett besök på Fältöversten vid Karlaplan i Stockholm kan lysa upp tillvaron. Köpcentrumet har installerat ett antal sittplatser med ljusterapi-lampor som har samma effekt på välmående som solljuset.

Inte nog med det – besökarna kan dessutom följa hur många minuter ljusare det har blivit sedan vinterns kortaste dag i december.

SPRIDER LJUS. ”Förhoppningsvis kan vi hjälpa till att göra årets första mörka vardagar lite bättre”, säger Martina Kirs-Lindblom.

– Vi försöker följa livet runt Karlaplan och finns det behov där vi kan vara del av lösningen vill vi vara det – som nu med månader som kan vara tunga – och mörkret ovanpå det, säger Martina Kirs-Lindblom.

Vad har ni fått för reaktioner?
– Väldigt positiva, när vi byggde ytan var det många som var förväntansfulla.

Vilka är det som sitter där?
– Det är blandat: Äldre besökare, föräldrar med barnvagn, ungdomar, ungefär som vår målgrupp ser ut.

Höjer det shoppingupplevelsen?
– Det tror jag absolut, vi vill inspireras och trivas i de miljöer vi ofta rör oss i. Jag tror att vi påverkar människors associationer.

Har du testat själv?
– En kortare stund, det kändes väldigt härligt. Det blir absolut mer!

Vad är ditt bästa tips för att klara årets mörka månader?
– Jag tror på att sänka kraven och göra saker som gör dig glad.

Samma ämne:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...