Foto: Pontus Edman

Facket slår tillbaka mot trängselkritiken: ”Känner mig ovanligt trygg”

Medier har rapporterat om trängsel hos Gekås i Ullared. Falkenbergs kommun har fått in klagomål från besökare som anser att varuhus inte följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Nu får de mothugg från facket.
Annons:
Text: Daniel Norman
Annons:

De senaste veckorna har medier rapporterat om trängsel hos Gekås efter att kunderna börjar hitta tillbaka.

Falkenbergs kommun har fått in sex klagomål från besökare som inte tycker att varuhuset respekterar Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Men Mathias Oscarsson, huvudskyddsombud, håller inte med.

– Det har inte ens varit en handfull anställda som kommit till mig med klagomål eller oro. De som kommit har vi hittat lösningar för, säger han till Hallands Nyheter.

Han lyfter fram flera åtgärder som Gekås vidtagit mot trängsel och för att minska smittspridningen. Bland annat plexiglas vid kassorna för att skydda personalen där, avståndsmarkeringar i golvet och sänkt maxantal som får vistas i varuhuset.

I dag tillåts 3 500 vara i lokalerna samtidigt.

– Vi som har varit med i några år är vana vid riktig trängsel. Nu när bara hälften tillåts inne känns det relativt lugnt, säger Mathias Oscarsson.

Ett problem har varit att besökare kommer för nära de anställda som jobbar ute i varuhuset.

Det har lösts genom att kunderna påminns om att hålla avstånd till dem via högtalarsystemet.

– Jag känner mig ovanligt trygg! Det känns skitkul att vi kommit så långt i smittskyddsarbetet, säger Mathias Oscarsson.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...