Foto: Michael Sandsjö

Experten efter det stora skiftet: ”Omställningen måste gå ännu snabbare”

E-handeln tar hand om tillväxten inom detaljhandeln – då måste den digitala omställningen gå ännu snabbare. ”Det håller inte att prata. Nu måste retailföretagen gå igenom onlineresan”, säger Arne Andersson, e-handelsexpert på Postnord.
Text: Michael Sandsjö
Annons:

Under tisdagsmorgonen kunde Market berätta att e-handeln växte med 15 procent under förra året. Det enligt den nysläppta e-barometern från Postnord, Svensk Digitalhandel och HUI Research.

Nu kommenterar Arne Andersson, e-handelsexpert på Postnord, supertillväxten:

– Jag är faktiskt överraskad över takten. Hur snabbt det verkligen gått. Det här sätter en helt annan press på retailföretagen, menar Arne Andersson under en paus på Retail Day i Stockholm.

Han ser flera delar som direkt oumbärliga för den som inte vill halka efter och gå miste om kunder.

– För det första måste omställningen till det digitala gå ännu snabbare. Minst lika viktigt är det också att integrationen mellan de olika kanalerna fungerar. Och för de fysiska butikerna gäller det att vässa köpupplevelsen ännu mer, säger Arne Andersson.

Hur ska det gå till?
– Färbättrad service och ökad kunskap. Även om många har förstått att priset blir mer och mer underordnat servicegraden behöver fler inse det. De fysiska butikerna har inte råd att misslyckas med att ta hand om sina kunder.

Annons:
Annons:

Analyser

Loading...