Experten: Apple Watch en modepryl

Apple Watch är inte bara en snackis längre. På ett event i går presenterades produkten som kommer att börja säljas i april. "En säljsuccé", säger digitala strategen Peter Rosendahl som tror att den kommer att bli mer av en modeaccessoar.
Text: Daniel Norman

Apples vd Tim Cook kallade själv Apple Watch för det mest avancerade armbandsur som någonsin skapats. Även om Apple inte är först med bärbar teknologi i form av ett armbandsur tror Peter Rosendahl att produkten blir en succé. 

– Om man kollar på Apples tidigare prylar har alla, med ett fåtal undantag, slagit igenom. Apple Watch räknas mer som en modepryl än en teknisk. Man fokuserar på fler färger i stället för tekniska finesser för att den ska attrahera fler än nördar som jag, säger han. 

Klockan blir som en förlängning av en Iphone enligt honom. Med den ska man kunna göra saker man tidigare behövde ta fram telefonen för att göra. 

– Precis som Iphone tror jag att den kommer att attrahera olika typer av människor. Den billigaste kommer att kosta runt 3 500 svenska kronor. Det är inte jättemycket för en klocka i dag. 

Den kommer att finnas i olika varianter där lyxvarianten kommer att kosta över 80 000 kronor medan budgetvarianten som sagt var landar under 4 000 kronor. 

Finns det ingen risk att folk bara kommer att tycka att det här är en onödig pryl? 
– Absolut, det är många som kommer att tycka det. Men det sa man om Ipaden också. Det är en försäljningssuccé som vi sällan skådat, säger Peter Rosendahl.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...