Elon och Electra Gruppen tar samarbetet till Norge: ”Blir effektivare”

Elon Group tar nu ett steg vidare för att skapa en ledande nordisk fackhandelskedja. Tidigare i år inleddes ett samarbete med Electra Gruppen inom hemelektronik. Nu tas samarbetet vidare till de norska butikerna. ”Vi får en stark samlad kraft”, säger vd Stefan Lebrot.
Annons:
Text: Lars Welin
Annons:

Market kan avslöja att Elon Group nu tar nästa steg i sin nordiska strategi.

I början av året profilerades de tidigare Euronics-butikerna i Norge om till Elon. I april inleddes ett samarbete med Electra Gruppen för att ska en ledande fackhandelskedja med både vitvaror och hemelektronik.

Nu utökas samarbetet med Electra Gruppen till att omfatta leveranser av hemelektronik även till de norska Elon-butikerna.

– Samarbetet med Electra Gruppen är viktigt för att vi ska kunna erbjuda ett komplett utbud av såväl vitvaror som hemelektronik. Nu stärker vi konkurrenskraften ytterligare genom samordning och en större volym, säger Stefan Lebrot till Market.

Från och med slutet av augusti kommer Elons närmare 50 butiker i Norge att få sina hemelektronikvaror levererade av Electra Gruppen i Kalmar. Vitvarorna kommer, liksom tidigare, från Elons centrallager i Örebro.

– Detta är en fördel för de norska – och svenska – konsumenterna eftersom vi blir effektivare och kan erbjuda mer attraktiva priser. Vårt mål är att bli den ledande fackhandelskedjan inom vitvaror och hemelektronik i Norden.

Tanken är att Elon-butikerna i framtiden, i Sverige och Norge, ska kunna erbjuda ett komplett sortiment av både vitvaror och hemelektronik.

I höst kommer de svenska Audio Video-butikerna att byta namn till Elon Ljud & Bild samtidigt som de erbjuds att komplettera sitt sortimentet med vitvaror. Även de befintliga Elon-butikerna, som har fokus på vitvaror, kommer att kunna utöka sitt sortiment med hemelektronik. Parallellt har Elons e-handel hela utbudet på nätet.

– Vi vill möta konsumenter och företagskunder med ett koncept. Vi säljer inte bara produkter utan en helhet med tjänster. Det skiljer oss från annan e-handel och internationella kedjor, framhåller Stefan Lebrot.

Elon-butikerna i Sverige och Norge ägs av enskilda handlare, som i sin tur äger det gemensamma bolag Elon Group. Efter omprofileringen kommer Elon att ha cirka 500 butiker i de båda länderna. Elon Group samarbetar även sedan i fjol kring inköp med kedjor i Danmark, Finland och på Island.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...