Elon delägare i Paul Fishbeins nya projekt: ”Samarbetet förenar det bästa av två världar”

E-handelsföretaget Hemmy blir en del av Elon group. ”Satsat mycket på vår digitala transformation och samarbetet är ett viktigt steg i den resan”, säger Stefan Lebrot, vd för Elon group.
Text: Daniel Norman
Annons:

Det handlar inte om något uppköp utan snarare en strukturaffär där Hemmy får aktier i Elon group och vice versa, ett korsägande. 

– Samarbetet förenar det bästa av två världar, där Elons lokala butiker och kompetenta butiksmedarbetare förenas med Hemmys e-handelskompetens, moderna plattform och affärsmodell, säger Stefan Lebrot i en kommentar. 

Market har tidigare berättat om Paul Fischbeins, grundare till Tretti.se och tidigare koncernchef för Qliro group, nya projekt Hemmy som säljer vitvaror på nätet. 

Syftet med affären är att kombinera styrkan hos Elons fysiska butiker med Hemmys digitala kompetens. På ett halvår har bolaget nått en rullande årsomsättning på över 50 miljoner kronor.

– Tillsammans kommer vi kunna fortsätta att ligga i framkant när det gäller kundupplevelser och värde för pengarna, säger Paul Fischbein, ordförande i Hemmy. 

Innan affären kan slutföras behövs ett beslut vid en extra bolagsstämma, den hålls 7 september. 

– Vi sidan av vårt fokus på att utveckla upplevelserna i våra fysiska butiker har vi också satsat mycket på vår digitala transformation och samarbetet är ett viktigt steg i den resan, säger Stefan Lebrot. 

Annons:
Annons:

Analyser

Loading...