Elkjøp flyttar in till stan – storsatsar på sin första citybutik i centrala Oslo

Efter liknande satsningar i Danmark och Sverige öppnar Elkjøp sin första citybutik i norska huvudstaden Oslo. Kedjan investerar 20 miljoner norska kronor i satsningen.
Text: Daniel Norman
Annons:

– Det är få andra som har sådana muskler när de öppnar en ny butik så vi hoppas kunna äga centrala Oslo, säger Jaan Ivar Semlitsch, administrativ chef för Elkjøp Nordic, till Tek.no. 

Om en vecka öppnar Elgigantens ägare en citybutik i Oslo. Det blir Elkjøps första av sitt slag i Norge, tidigare har kedjan fokuserat på externa lägen. 

Butiken, som ligger i gallerian Glasmagasinet vid Stortorget, blir 1 200 kvadratmeter stor. Det är betydligt mindre än den Megastore kedjan har i Ullevål utanför Oslo till exempel som är 3 000 kvadratmeter stor. 

– Men vi ska få in i det närmaste hela sortimentet här och det vi inte har i butiken kan vi få hit på en till två dagar, säger butikschefen Ove Viken.

Citybutiken skiljer sig från kedjans andra enheter på andra sätt också. Belysningen är modernare och i stället för att betala vid en traditionell kassa kommer kunderna att kunna göra det vid stationer runt om i butiken. 

Butiken kan skryta med en av världens största Apple-installationer, shop in shops för Sonos och Samsung och en står spelavdelning. 

Huvudkonkurrenten Power har en butik längre ner på gatan. 

– Det er bara positivt att det finns andra som kan bidra till att locka hit folk, säger Jaan Ivar Semlitsch. 

Anders Nielsen, administrativ chef för Power, tycker att det är bra med konkurrens. 

– Det skapar ytterligare tillväxt för hemelektronik och det är bra. Jag tror inte att butiken i Glasmagasinet kommer att påverka vår butik väsentligt mycket, men säkert lite, säger han till Tek.no. 

Elkjöp planerar att öppna ytterligare en citybutik i norska Fredriksstad 2019. Det kan även bli aktuellt med enheter i Bergen och Trondheim. 

Annons:
Annons:

Analyser

Loading...