Elins Esplanad ska växa rejält: ”Starkt tillskott till köpcentrumet”

Det är en rejäl utbyggnad på gång av köpcentrumet Elins Esplanad i Skövde. ”Hoppas vara klara med första etappen sommaren 2018.”
Annons:
Text: Kalle Östgren
Annons:

Elins Esplanad ska växa.

När detaljplanen för området nu är klar kan planeringen spikas för en utbyggnad av köpcentrumet som öppnar för ett tjugotal nya butiker.

Handelsytorna ska ökas med cirka 4 000 kvadratmeter.

– Det kommer att bli ett viktigt tillskott till ett redan starkt utbud i Elins Esplanad. Skövde har successivt stärkt sin regionala handel det senaste decenniet och vår satsning är en naturlig utveckling på samma tema, säger Martin Bjöörn, vd för Eurocommercial Properties Sweden, till Market.

Finns hyresgäster klara till nya delen?
– Några är säkrade till en första etapp och vi har haft ett starkt etableringstryck till Elins i många år. Detaljplanen beräknas bli klar i början på nästa år och det är först då nya hyresavtal i tillbyggnaden kan bli bindande. 

Elins Esplanad växer med 4 000 kvadratmeter vilket ger plats för ett 20-tal butiker.

När ska handeln i nya delen dra igång?
– En första etapp, som sker inom befintliga byggrätter, hoppas vi är klar innan sommaren 2018 medan den andra etappen som är större ligger ett till två år senare. 

Hur tänker ni för att värna miljön?
– Elins Esplanad ligger idag nära bostadsområden och vi har en hög andel gående och cyklister bland besökarna. Detta kommer att stärkas ytterligare i projektet. Kollektivtrafiken är okej i dag men kan alltid bli bättre, vilket finns med i dialogen med kommunen. 

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...