Elgigantens vd laddar inför morgondagen: ”Jag kommer att följa varje minut”

I kväll smäller det. Black Friday drar igång på allvar. ”Jag ska följa utvecklingen en bra bit in på småtimmarna”, säger Elgigantens vd Niclas Eriksson.
Text: Mikael Sydner
Annons:

Black Friday har alltid varit viktigt för Elgiganten och i år satsar kedjan hårdare än någonsin. På nätet drar kampanjen igång klockan tio i kväll och butikerna öppnar klockan sju i morgon bitti.

– Vi förväntar oss att omsättningen blir högre än någon gång tidigare. Redan i oktober var antalet sökningar på Black Friday tre gånger fler jämfört med tidigare. Det brukar också betyda att det är fler som planerar att handla, säger Niclas Eriksson.

Vad blir den stora skillnaden i år mot i fjol?
– I fjol var det många som köpte en produkt. I år tror jag att kunderna kommer att köpa fler – man köper den där dammsugaren och hörlurarna.

Vad ställer det för krav på er?
– Att vi har varorna rätt fördelade på rätt ställe vid rätt tidpunkt. Vi har också mer av varje produkt i lager.

Vad man bör spana extra mycket efter hos er?
– TV-sidan är högintressant, vi kommer att ha ett stort utbud av nya telefoner och så satsar vi stort på vitvarusidan där finns massor av erbjudanden.

Hur ska du själv ha koll på utvecklingen?
– Jag kommer att följa varje minut. Jag gillar detaljer och ska följa utvecklingen en bra bit in på småtimmarna. I morgon bitti kollar jag in butikerna pratar med vår personal för att se hur det fungerar.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...