Electra Gruppen ökar för femte kvartalet i rad: ”En milstolpe”

Electra Gruppen redovisar både ökad omsättning och bättre resultat för första kvartalet. Mätt på rullande tolv månader passerar koncernen för första gången två miljarder kronor i omsättning. ”Mycket glädjande”, säger vd Anneli Sjöstedt.
Annons:
Text: Mikael Sydner
Annons:

Gruppen omsatte 472 miljoner kronor under första kvartalet i år, vilket är en ökning med drygt tolv procent mot samma period i fjol.

– Det är det femte kvartalet i rad som vi har omsättningstillväxt vilket är mycket glädjande! Mätt på rullande tolv månader passerar koncernen för första gången två miljarder i omsättning, en milstolpe! Minst lika glädjande är att vi får med oss ett bra resultat, säger Anneli Sjöstedt i en kommentar till rapporten.

Rörelseresultatet fördubblades från 1,9 till 3,8 miljarder kronor.

Inom segmentet Electra Retail, som hanterar varuförsörjningen till bland annat Elon Ljud & Bild och EM Home, ökade omsättningen med sju procent till 312 miljoner kronor.

”Ökningen är hänförlig till de flesta av segmentets affärsområden. Ökningen är procentuellt starkast i kedjan Elon Ljud & Bild samt handeln inom vår B2B-verksamhet” skriver bolaget.

Rörelseresultatet i segmentet ökade från -0,9 till 1,1 miljoner kronor.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...