Eko lanserar sexleksaker – med egen nätbutik: ”Finns en efterfrågan”

Eko-kedjan startar e-handel och introducerar samtidigt vuxenleksaker för sex och lust i sitt utbud. ”Det finns en efterfrågan och ett utrymme på marknaden för detta”, säger vd Ted Berggren.
Text: Lars Welin
Annons:

Market kunde nyligen avslöja de expansiva planerna för Bergendahls Eko-kedja och att koncernledningen gett grönt ljus för fortsatta butiksetableringar. Ledningen bedömer att det kan bli uppemot 40 varuhus på den svenska marknaden. Nästa år invigs nya varuhus i Örebro och Sundsvall, på handelsområdena Marieberg och Birsta.

Nu kommer nästa nyhet. Onsdagen den 4 juli är det premiär för e-handel inom Eko. Samtidigt lanseras det nya konceptet ”E by night” som beskrivs som en smakfull näthandel för sex och lust.

– Idén kom från en av våra medarbetare och har sedan mejslats ut, säger Ted Berggren till Market.

I den nya nätbutiken finns runt 1 000 artiklar med allt från lusthöjande produkter, massageoljor till vibratorer och andra hjälpmedel från flera väletablerade varumärken. Dock avstår man filmer och tidningar. En grundtanke har varit att skapa ett rumsrent och smakfullt koncept.

– Det har varit viktigt för oss att utforma hemsidan så att den ska vara enkel och trygg att använda. Vi har valt bort alla bilder som känns obekväma och valt att från början inte visa några produkter på förstasidan.

Tanken är att sortimentet successivt ska utökas och på sikt omfatta 10 000 olika artiklar. En extern grossist sköter plock och distribution.

– Detta är ett test i ett nytt varuområde samtidigt som vi provar e-handel. Självklart tittar vi på e-handel även i ett större sammanhang, säger Ted Berggren.

Kommer dessa produkter även att finnas i Eko-butikerna?
– Nej, vi tror att de passar bäst på nätet, åtminstone i nuläget.

Eko ingår i Bergendahlskoncernen och har i dagsläget fem varuhus, i Fjälkinge (utanför Kristianstad), Malmö, Kalmar, Borås och Västerås. Omsättningen förra räkenskapsåret uppgick till drygt en halv miljard kronor.

Samma ämne:
Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...