Foto: Jamin Pirnia

Efter vinterns takras – nu rivs Mio-butiken i Boden så att en ny kan byggas

Mio-butiken i Boden gick inte att rädda utan kommer att rivas. Taket gav vika för snömassorna tidigare i år. Målet är att bygga upp butiken på platsen igen.
Text: Lars Welin
Annons:

På måndagen gav försäkringsbolaget grönt ljus till rivningen av den demolerade butiken på Kopplingsvägen i Boden, rapporterar Norrbottens-Kuriren.

Det var i slutet av mars som takkonstruktionen gav vika och hela taket rasade in. Raset skedde på en söndag, två timmar efter att butiken hade stängt, så ingen person skadades.

Mio i Boden har drivit verksamheten vidare i lagret som inte drabbades. Därmed har alla kunder fått sina beställda möbler och kunnat beställa nya. Men i övrigt har kunderna hänvisats till Mio-butiken i Piteå. Där jobbar också de butiksanställda.

Delägaren Peter Löfroth har tidigare sagt till tidningen att man är fast besluten om att bygga upp butiken och fortsätta i Boden. Han räknar med att rivningen kan komma igång i slutet av veckan.

När butiken kan öppna igen är ännu oklart. Försäkringsbolaget fortsätter också att utreda orsaken till rasen, men har ännu inte hittat vad som gjorde att konstruktionen gav vika.

Samma ämne:
Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...