Efter turbulensen – XXL värvar ny Sverigechef från Elgiganten

XXL Sport och vildmark hämtar nya Sverigechefen från Elgiganten. Anders Lindblom ersätter Per Sigvardsson, som lämnade den norska sportjätten under turbulenta former i slutet av maj i år.
Annons:
Text: Michael Sandsjö
Annons:

Market kan i dag avslöja att den norska sportjätten XXL Sport och Vildmark har en ny Sverigechef.

Det är Anders Lindblom, närmast Head of operations på Elgiganten, som kommer att leda den blågula marknaden framåt.

– Det känns väldigt spännande. Jag har sneglat på XXL ett tag och tycker att de är väldigt intressanta som bolag, säger Anders Lindblom till Market.

Han räds inte de negativa rubrikerna om den norska sportjätten.

– Nej, jag försöker att se framåt istället och känner mig trygg i mitt ledarskap. Jag har med mig en hel del från Elgiganten som jag vill omsätta i XXL. Inte minst det naturliga i att sätta kunden och medarbetarna i fokus, säger Anders Lindblom och fortsätter:

– XXL har  en väldigt unik idé genom att samla alla sporter under ett och samma tak, med specialister inom olika områden. Det är ett koncept jag tror på och vi är bara i början av vår resa.

Per Sigvardsson, anklagad för att ha skrivit opassande inlägg om kändisar på Facebook, lämnade bolaget i slutet av maj.

Sedan dess har Johan Ljung haft rollen som interim-vd, men snart finns alltså den nye chefen på plats.

–  Rollen som Managing Director för XXL Sverige är oerhört viktig för oss. Vi ser fortfarande goda tillväxtmöjligheter i Sverige och genom att vi har lyckats knyta till oss Anders, som har över 30 år i olika operationella roller inom handeln, känner vi oss väl rustade för framtiden, säger Tolle Grøterud, tillförordnad CEO för XXL-gruppen.

Anders Lindblom tillträder sin nya tjänst den 1 mars 2020.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...