Efter tunga kvartalet – här öppnar sportjättens nästa butik

XXL firar 25 varuhus med en cityetablering. Till halvårsskiftet 2019 öppnar sportjätten en ny butik i Malmö.
Text: Andreas Dyrberg Skog
Annons:

XXL hade ett tufft tredje kvartal. Försäljningen sjönk och sportkoncernens nye chef, Ulf Bjerknes, har flaggat för att butiker kan komma att stängas.

Men i Sverige öppnar kedjan istället ett nytt varuhus – en 3 200 kvadratmeter stor butik i köpcentrumet Triangeln i centrala Malmö. Det blir kedjans 25:e butik och den hittills sydligaste etableringen. Sedan tidigare är det känt att XXL öppnar ett varuhus i Emporia i Malmö. Även det med premiär under 2019.

– XXL har länge velat öppna i Malmö, och 2019 sker det verkligen och det med en rejäl dubbelsmäll, säger Johan Ljung, svensk operations manager på XXL.

XXL utlovar en butik enligt det senaste konceptet med fokus på omnikanal.

– Reaktionen när XXL offentliggjorde sitt planerade intåg i Malmö i somras var otroligt positiv, vi är efterlängtade till Malmö precis som vi längtar till staden. Vi är övertygade att vi med Triangeln och även Emporia kommer tillföra något nytt inom handeln, förutom de dryga hundra arbetstillfällena som givetvis är mycket positivt också, säger Johan Ljung. 

XXL blir en tung hyresgäst och upptar nära tio procent av Triangelns totala butiksyta på 33 000 kvadratmeter.

Triangeln har även nyligen tecknat avtal med Ica. Kedjan kommer att öppna en ny Ica Nära-butik på drygt 600 kvadratmeter under våren.

– Uthyrningarna till XXL och Ica kompletterar det befintliga utbudet i Triangeln och city på ett mycket bra sätt. De är ett gott steg på vägen mot vår målsättning att göra Triangeln till Malmös smartaste shoppingdestination, säger Anna Stenkil, regionchef Öresund på fastighetsägaren Vasakronan.

Annons:
Annons:

Analyser

Loading...