Foto: Daniel Norman

Efter succén – Rusta ger Norgechefen fria tyglar: ”Öppna så många varuhus jag kan”

Rusta i Norge får fri ledj när det kommer till att etablera nya varuhus. ”Vi har blivit bra mottagna på den norska marknaden och hela koncernen har goda möjligheter att fortsätta växa. Därför har jag fått fria tyglar att öppna så många varuhus som jag bara kan hos oss”, säger Norgechefen Erlend Kramer.
Text: Michael Sandsjö
Annons:

Det är i en intervju med den norska nättidningen Retailmagasinet som Rustas Norgechef Erlend Kramer berättar om signalerna han fått från vd Göran Westerberg. Och de är tydliga: Gasa så mycket det bara går.

– Norgelanseringen har gått över alla förväntningar. Att vi snart passerar miljarden i omsättning är helt otroligt. Efterfrågan på lågprisprodukter inom hem- och fritidssegmentet har varit mycket större än förväntat, säger Erlend Kramer.

För en ännu snabbare expansion än planerat letar nu kedjan i hela Norge för att kunna etablera varuhus på minst 2000 kvadrat. Främst i redan befintliga handelsområden, med starka varumärken som grannar.

Rusta har i dag 140 varuhus, varav 90 i Sverige, 24 i Norge, 24 i Finland och två i Tyskland. I september öppnar det 141:a,i just Norge. 

Annons:
Annons:

Analyser

Loading...