Efter storsatsningen – Muji-chefen utesluter inte fler butiker i Sverige

I dag är det premiär för Mujis flaggskepp i Stockholm. Nu öppnar varumärket för fler svenska butiker. ”Vi hoppas det”, säger Saturo Matsuazki, vd för ägarbolaget Ryohin Keikaku.
Text: Daniel Norman
Annons:

Butiken i Stockhom blir med sina 1 216 kvadratmeter Mujis största i Europa.

– Mujis plan för Eurpa, och globalt, är att öppna större butiker för att erbjuda kunderna en större bredd av produkter. Vi känner att det är viktigt att visa på ett bredare sortiment för att visa på Mujis korrekta varumärkesprofil och sända rätt signaler till kunderna, säger Saturo Matsuazki till Market.

Han berättar att kedjan planerar att öppna flera stora butiker i andra europeiska länder.

Muji har sedan tidigare haft en butik i Åhléns cityvaruhus i Stockholm. Nu har butiken flyttat upp några våningar och tar hela plan fyra i anspråk.

– Åhléns har varit en god affärspartner till oss i Sverige och vi är tacksamma för deras stöd genom åren. Möjligheten att ta över plan fyra gav oss chansen att för första gången visa upp hela bredden av Mujis sortiment, från kläder till mat, möbler och skönhetsprodukter.

Kommer ni att öppna fler butiker i Sverige?
– Vi hoppas det, men för tillfället har vi inga ytterligare planer för Sverige som vi kan kommunicera just nu, säger Saturo Matsuazki.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...