Foto: Shutterstock

Efter skjutningar hos Walmart – kedjan slutar sälja vapen och ammunition

Walmart plockar bort ammunition till handeldvapen och jaktgevär från sitt sortiment och i den enda delstat där jätten fortfarande säljer handeldvapen, Alaska, tas även dessa bort från hyllorna. Beslutet är företagets reaktion på skjutningarna som för en månad sedan kostade 24 av deras medarbetare och kunder livet.
Annons:
Text: Susan Berzelius
Annons:

Walmarts koncernchef, Doug McMillon, gick under tisdagen ut i ett öppet, och ovanligt personligt, brev till kedjans anställda.

Där kommenterar han de två skjutningar i Walmart-butiker i El Paso i Texas och Southaven i Missisisippi som i början av augusti dödade 24 människor.

Efter att ha ägnat ”mycket tankar och energi kring hur vi ska kunna bidra till att minska risken för liknande händelser och har kommit fram till att vi bland annat ska plocka bort delar av ammunitionssortimentet” skriver Doug McMillon.

Walmart tog bort handeldvapen och ”militärliknande” gevär ur sortimentet. Undantaget har varit Alaska där dessa fortfarande säljs. Men kedjan har beslutat att när lagren sålts slut ska handeldvapen även plockas bort från butikerna i Alaska.

Under den månad som gått sedan de tragiska skjutningarna i Walmarts butiker beskriver Doug McMillon hur ett flertal incidenter där kunder burit vapen helt öppet, något som är tillåtet i vissa delstater, har skrämt personal och andra kunder. I några fall gick det så långt att butiker utrymts därför att personalen uppfattade situationen som hotfull.

– Vid några tillfällen har det handlat om rena missförstånd men i andra fall är det uppenbart att ”kunder” har velat testa hur alerta våra medarbetare är, säger Doug McMillon som även berättar att han kontaktat högsta politiska makt i ärendet.

– Jag har i dag skrivit till såväl Vita Huset som kongressen och påtalat att det måste till åtgärder och skärpta lagar.

Annons:
Annons:

Analyser

Loading...