Foto: Daniel Norman

Efter rekonstruktionen – madrasstillverkare blir delägare i Sova

Tidigare i våras avslutades Sovas rekonstruktion. Nu kliver madrasstillverkaren Tempur Sealy in som delägare i Sova. ”Blir nu del av en större koncern”, säger vd Peter Andersson.
Text: Daniel Norman
Annons:

Sova är i dag privatägt där grundaren Anders Davidsson är den största ägaren. 

När Tempur Sealy kliver in som delägare i kedjan bildar parterna ett nytt bolag tillsammans, Joint Venture. Tempur Sealy blir majoritetsägare i det nya bolaget och kommer inledningsvis att ta över ägandet av åtta av Sovas 26 butiker. På sikt ska alla enheter sorteras under det.  

– Det är väldigt roligt att Tempur Sealy valt just Sverige och Sova-butikerna när de utvärderat investeringar i detaljhandelsledet. Vi känner väl till Teampur Sealy, de har sedan länge varit en leverantör till oss och vi ser fram emot att arbeta närmare tillsammans, säger Anders Davidsson i en kommentar.  

Affären kommer inte att påverka Sovas dagliga verksamhet, skriver kedjan i ett pressmeddelande. Däremot får kedjan en stabil och långsiktig delägare. 

– Jag är väldigt glad över detta spännande samarbete. Sova blir nu del av en större koncern, vilket kommer att innebära möjligheter att utvecklas, både för Sova som bolag och för våra medarbetare, säger Peter Andersson.

Sova har under det senaste året genom en rekonstruktion där butiksnätet bantats då kedjan ska fokusera mer på e-handel. 

– Vi har en lång relation till Sova och vi har stor respekt för såväl deras medarbetare som för företagets erfarenhet inom detaljhandeln, säger Scott Thompson, styrelseordförande och vd för Tempur Sealy international. 

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...