Foto: Daniel Norman

Efter miljontvisten – nu stänger City Gross butiken i Malmö: ”Väldigt tungt”

Efter konkurshot och miljontvist – nu beslutar City Gross att lägga ner butiken i Rosengård. ”Det är jättetragiskt att behöva fatta det här beslutet”, säger Robert Olsson, chef för HR, information och säkerhet på Bergendahls Food.
Text: Andreas Dyrberg Skog
Annons:

City Gross ligger i tvist med hyresvärden Trianon.

Fastighetsägaren har dragit City Gross till tingsrätten och dessutom begärt att bolaget som driver City Gross Rosengård ska försättas i konkurs.

I dag meddelar City Gross att butiken läggs ner.

– Vi har precis informerat personalen. Det känns väldigt tungt. Det är en butik som vi har drivit länge, men det går inte att bedriva verksamhet när den kanske viktigaste samarbetspartnern – hyresvärden – motarbetar oss, säger Robert Olsson.

Enligt City Gross startade problemen hösten 2017. Butiken gick dåligt och företaget ville profilera om den. Samtidigt flyttades verksamheten i Rosengård från City Gross Sverige till det nya bolaget Rosengård Centrum Storlivs AB.

– Vi ville förändra butiken och flyttade verksamheten till en annan juridisk person. Det var då problemen med hyresvärden började. Under hösten har det tagit så extrema former att de har begärt butiken i konkurs, deklarerat att vi ska köras ut och att de har gjort klart med en ny hyresgäst, säger Robert Olsson.

– Vi har haft all möda att förklara oss för kunder och leverantörer. Jag tror att alla förstår att det inte går att driva verksamheten med de förutsättningarna.

City Gross planerar att stänga butiken den 31 mars 2019. 38 tillsvidareanställda berörs.

Kedjan kommer nu att kräva skadestånd av Trianon för kostnader, skador och intäktsbortfall.

– Vi har överlämnat det till våra jurister. Det här har orsakat oss stor skada, säger Robert Olsson.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...