Efter kraschen – så ska Team Sportia satsa vidare på nätet: ”Börja med rätt fokus”

Bolaget bakom Team Sportias nätbutik har försatts i konkurs. Nu bygger kedjan upp en ny e-handelslösning – med butikerna i centrum. ”Fokus ligger på att stärka vår fysiska handel”, säger vd Lars Palmgren.
Text: Andreas Dyrberg Skog
Annons:

Aitrops Event har försatts i konkurs, vilket innebär att Team Sportia står utan e-handel. När nätbutiken kan vara i drift igen är oklart.

– För oss är det viktigt att börja med rätt fokus, med det som är vårt DNA och det som vi ser som vår starkaste konkurrensfördel, nämligen våra butiker, våra lokala handlare. Plattformen kommer därför till en början riktas om med ett fokus på att stärka vår fysiska handel ytterligare, ett arbete som redan är påbörjat, säger Lars Palmgren.

Kedjan tar nu ett helhetsgrepp och bygger upp en ny e-handel.

– Historiskt sett har vi haft en ovanlig och ibland onödigt komplicerad line-up på vår digitala handel med tanke på de ägare och driftsförhållande som varit. Kortsiktigt har vi för tillfället ingen centralt lagerstyrd e-handelsfunktion. Men vi ser att vi både direkt och långsiktigt kan vända detta till något positivt för Team Sportia som varumärke och för alla våra handlare runt om i landet, säger Lars Palmgren.

Men i det här skedet är det väl risk att kunderna får en negativ bild av Team Sportia – plötsligt upphör möjligheten att e-handla utan förklaring?
– Självklart påverkar Aitrops Events konkurs människor, leverantörer och varumärket och det är aldrig trevligt. Men på lång sikt bygger vi Team Sportia starkare både som varumärke, men även för butikerna, entreprenörerna och inte minst för leverantörerna.

Hur kommer ni att organisera e-handeln?
– Vi ser att våra kunder vill handla i flera olika kanaler, därför blir det viktigt för oss att fokusera på en click and collect-lösning. Genom att ge kunden möjligheten att lägga sin order online och nyttja våra butikers befintliga lager kan vi snabbt ta nästa steg i att lösa vår digitala handel.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...